BejelentésPapagáj Centrum
Kati nevelt papagájai

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Sziasztok!

Blaubacher Katalin Bernadett vagyok, okleveles papagájtenyésztő, családommal együtt már jópár éve foglalkozunk díszmadarak tenyésztésével.
Pest megye szélén egy békés, kis falut a papagájok éneke teszi barátságossá az odalátogatók számára.
12 évesen kaptam az első nimfa papagájomat, aki egyike azoknak a madaraknak akikkel a tenyésztést kezdtük.
Először a nimfa- és hullámos papagáj tenyésztésével próbálkoztunk, majd fokozatosan igyekeztünk nagyobb termetű papagájokat is bevonni a tenyésztésbe.
Volt néhány nehézség is, de a családból mindenki úgy gondol vissza ezekre a nehézségekre, mint próbák sokaságára.
Előfordult ugyanis, hogy amikor a kis nimfák már szépen tollasodtak az odúban, az anyjuk nem volt hajlandó etetni azokat a piciket akiknek más színű volt a tolla. Mi viszont nem hagyhattuk, hogy a madárkák elpusztuljanak, úgyhogy elkezdtük mesterségesen felnevelni a fiókákat.
A gimnázium elvégzése után szerettem volna olyan szakmát keresni melyben bebizonyíthatom azt, hogy értek az állatokhoz. Épp ezért egy olyan képzésen vettem részt ahol a papagájokról szerzett tapasztalataimat kamatoztathatom és bővíthettem a tudásomat. Tavaly májusban sikeresen letettem a hobbiállat-tenyésztői vizsgát.
Azóta már nagyobb testű madarak is találhatók a tenyészetben, ilyen például a rozella is. Fagymentes időszakban a kertben fedett röpdében tartjuk kedvenceinket. Télen szigetelt faházban vészelik át a telet.
Igyekszünk minél színvonalasabban tartani tollas barátainkat.
Remélem mindenki talál igényeinek megfelelő témát, de ha valakinek tanácsra van szüksége, vagy csak szívesen e-mailezne papagájokról írhat a vendégkönyvbe, vagy közvetlenül nekem. Jó szórakozást!


Kati
 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!